Lunchgesprek met Daniëlle Hirsch

Ga online in gesprek met kandidaat voor de tweede Kamerverkiezingen Daniëlle Hirsch. We zullen in gesprek gaan over haar visie over duurzame ontwikkelingssamenwerking en haar werk voor Both Ends. Daarnaast gaan we in op wat haar beweegt om de politiek in te gaan voor GroenLinks. Er is natuurlijk genoeg ruimte om vragen te stellen. Meld je aan om de link te ontvangen.

Danielle Hirsch
Danielle Hirsch

Danielle (5 april 1968, Amstelveen) verhuisde op haar 20ste naar de sloppenwijken van Mexico. Daar voelde ze hoe onze economische realiteit heel anders is dan de theorie uit de collegebanken. Danielle leidt milieuorganisatie Both ENDS, waar ze met sociale bewegingen uit de hele wereld, werkt aan economische verduurzaming.

We moeten stoppen met navelstaren. De invloed van Nederland reikt ver over onze grenzen. Met onze handel in producten uit de brandende Amazone, ons fossiele mainportmodel en onze belastingverdragen, dragen we bij aan de wereldwijde armoede- en klimaatproblemen.

We kunnen en moeten onderdeel worden van de oplossing. Onze handelsrelaties, financieel kapitaal en onze innovatieve landbouwkennis bieden quick-wins en langetermijnoplossingen. Danielle staat voor beleid dat met Nederlanders en anderen een duurzame toekomst bouwt.

Danielle woont met haar zoon en partner in Amsterdam. Ze houdt meer van eten dan van koken, is fan van draken en blaast stoom af op de sportschool. 

 
1 Start 2 Complete