Lunchgesprek met Lisa Westerveld

Ga online in gesprek met tweede kamerlid Lisa Westerveld. We zullen in gesprek gaan over onderwijs en het basisinkomen. Daarnaast gaan we in op wat haar beweegt om de politiek in te gaan voor GroenLinks. Er is natuurlijk genoeg ruimte om vragen te stellen. Meld je aan om de link te ontvangen.

Kijk live op Facebook:
https://www.facebook.com/events/176598480883201

Lisa Westerveld
Lisa Westerveld

"Mensen kansen geven. Door goed onderwijs zonder (financiƫle) drempels en met voldoende inspraak. Maar ook door anders naar de arbeidsmarkt te kijken: benader werkzoekenden positief en zadel ze niet op met verplichtingen. Dat loont!"

Zorg dus voor goed onderwijs zonder (financiƫle) drempels en met voldoende inspraak van leerlingen, studenten en leraren. Het onderwijs wordt momenteel te veel bepaald door bestuurders. Lisa wil dat de kennis van de mensen in en voor de klas hierbij een grotere rol krijgt, dat klassen kleiner worden en de werkdruk van het personeel omlaag gaat.

Een misschien nog wel belangrijker overkoepelend thema is: eerlijke kansen bieden. Dat geldt zeker in het onderwijs, maar het is veel breder. Zo heeft Lisa zich in de Nijmeegse gemeenteraad ingezet op het gebied van werk en integratie. Verder is zij voorvechter van een socialere bijstand en experimenten gebaseerd op het basisinkomen.

 
1 Start 2 Complete