Lunchgesprek met Tom van der Lee

Ga online in gesprek met tweede kamerlid Tom van der Lee. We zullen in gesprek gaan over zijn visie op Duurzaamheid en de strategie die Nederland daarin moet hebben. Ook bespreken we zijn werk in de tweede kamer. Daarnaast gaan we in op wat haar beweegt om de politiek in te gaan voor GroenLinks. Er is natuurlijk genoeg ruimte om vragen te stellen. Meld je aan om de link te ontvangen.

Tom van der Lee
Tom van der Lee

“Dit is het moment voor de groene golf. Dolgraag werk ik door aan de snelle en eerlijke aanpak van de klimaatcrisis. Met Jesse Klaver heb ik de Klimaatwet uitonderhandeld en een CO2-heffing afgedwongen. Nu komt het aan op de krachtige uitvoering van ons hele klimaatplan. Met zoveel mogelijk fantastische collega’s wil ik ook opkomen voor mensen die het slachtoffer zijn van extreme ongelijkheid, onrecht of discriminatie. Het toeval van je geboorteplek mag niet je kansen en gezondheid bepalen.

Mijn geboorteplek is Silvolde, gelegen in de prachtige Achterhoek. Ik ben kind van onderwijzers, kleinkind van bakkers en tuinders en kwam jong in het geweer tegen kerk, kernwapens en grootkapitaal.

Mijn motto is: denken, doen én doorzetten. Dat deed ik als politicoloog, studentenleider, (geweldloos)kraker en dienstweigeraar. Vele jaren als rechterhand van Paul Rosenmöller en Femke Halsema, acht jaar als campagnedirecteur bij Nederlands grootste ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib en nu bijna vier jaar als Kamerlid voor Economische Zaken, Klimaat en Energie." 

 

 
1 Start 2 Complete