Vuurwerkoverlast

Vuurwerk! Voor de een een feest om af te steken en voor de ander een (grote) ergernis. Veel mensen ervaren overlast rondom het afsteken van vuurwerk, met name in de weken voorafgaand aan oudjaar. Mensen en dieren schrikken regelmatig, kunnen angstig worden en kunnen de buurt als onveiliger ervaren. Reden genoeg voor GroenLinks om een meldpunt vuurwerkoverlast in te stellen. Via https://wageningen.groenlinks.nl/vuurwerkoverlast kunnen Wageningers vuurwerkoverlast melden.

Tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar vroeg GroenLinks-raadslid Merel Tieland aan het College hoe er momenteel gehandhaafd wordt op het verbod van het vroegtijdig afsteken van vuurwerk en het instellen van vuurwerkvrije zones. De burgemeester antwoordde dat het College geen plannen heeft om vuurwerkvrije zones in te stellen en dat handhaving bovendien lastig is.  Mensen worden niet snel op heterdaad betrapt. Toch roept de politie wel op om vuurwerk overlast te blijven melden. Hierdoor kunnen beruchte locaties vaker gecontroleerd worden.

Om overzicht te krijgen op wat er speelt in Wageningen rondom ergernissen en overlast van (vroegtijdig) afsteken van vuurwerk, zoekt GroenLinks meer verhalen uit de stad. Wil jij jouw verhaal delen? Stuur deze dan naar het meldpunt. Alvast bedankt en natuurlijk een hele goed, veilige en gezellige jaarwisseling gewenst.