Ik ben afgelopen herfst afgestudeerd van de onderzoeksmaster Grieks en Latijn in Amsterdam. Ik ben op zoek naar betaald werk en hou me intussen met van alles en nog wat bezig, zoals een boek van mijn vader corrigeren over familiegeschiedenis, harpspelen, en natuurlijk mijn werk als campagneleider bij GroenLinks Wageningen. In mijn vrije tijd speel ik graag videospelletjes en daarnaast ben ik sinds ongeveer een jaar helemaal into Dungeons & Dragons.

Ik zet me in voor GroenLinks omdat ik iets wil bijdragen. Er zijn een heleboel mooie dingen maar ook een boel dingen die een stuk beter kunnen, of die bedreigd worden. Bijvoorbeeld het milieu en de natuur. Maar ook vanwege mensen die in armoede leven, of mensen die geen betaalbare woning kunnen vinden. 

Toen ik zag dat er voor de gemeenteraadsverkiezingen een campagneleider gezocht werd, was ik meteen enthousiast. Gemeenteraadsverkiezingen vind ik dan extra interessant omdat dat lekker dichtbij is, en het gaat over dingen die je echt aangaan als inwoner van Wageningen.

Ik ben mee gaan doen vanuit de gedachte: ik sta achter de standpunten van GroenLinks en wil me graag daarvoor inzetten. Ik ben nog maar net actief binnen de partij en mijn echte focus moet ik nog vinden. Dat is wel lastig, want er zijn zoveel belangrijke dingen, dat ik nog niet weet wat ik het allerbelangrijkst vind.

“Het doet er niet toe of ik ridder ben. Ik ben Tiuri en ik kan altijd iets goeds doen.” Uit De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. Jarenlang mijn favoriete boek geweest, en ik vind het een prachtig idee dat iedereen iets kan bijdragen, hoe klein ook, om de wereld een iets mooiere plek te maken.

Ik hoop dat we in de aanloop naar deze verkiezingen veel in gesprek kunnen gaan met de bewoners van Wageningen. Ik vind het ook ontzettend leuk om de campagne van dichtbij mee te maken: ik heb al heel mooie posters en een heel mooie flyer gezien, en ik kijk er echt naar uit om andere prachtige ideeën uitgewerkt te zien worden en uit te werken.

Ik ben in Wageningen geboren en getogen en wat ik altijd heel fijn heb gevonden aan Wageningen is dat het de gezelligheid van een dorp heeft, maar de voorzieningen van een stad. Daarnaast vind ik het mooi hoe divers Wageningen is. Ook qua ligging vind ik dat we het in Wageningen getroffen hebben: handig in het midden van het land, de Rijn vlakbij, en omringd door allemaal verschillende, stuk voor stuk mooie natuurgebieden.