Door omstandigheden is deze activiteit komen te vervallen
Op woensdagavond 2 april komt Hülya Aydogan spreken in de Blaauwe Kamer te Wageningen. Als 15-jarig Turks meisje reisde Hülya naar Nederland als importbruid en kwam terecht in Tilburg in een Turkse cultuur vol tradities en beperkingen. De kloof met de Nederlandse omgeving leverde verbazing én conflicten op. Hülya heeft zich ontwikkeld tot een krachtige vrouw die verschillende culturen van binnen uit kent en open staat voor verschillende perspectieven. Ze gelooft in dialoog en ontwikkeling. Kritiek over en weer is volgens haar nodig om fouten te corrigeren en te werken aan verbetering. Zij zal spreken over haar ervaringen en visie hoe we kunnen werken aan een samenleving van vrijheid, tolerantie en diversiteit. Hülya is een Nederlandse romanschrijver en journalist. Zij heeft twee boeken geschreven: De Importbruid (2008) en De val van Mehmet (2014) en publiceert in diverse bladen. Zij is voorzitter van de Stichting Alin Teri die zich inzet tégen drugscriminaliteit en vóór eerlijkheid en integriteit. Ook treedt zij op als spreker, onder andere over diversiteitsmanagement.
Masood Eslami en Zennu Haile Michael wonen beiden in Wageningen en zullen reageren op het verhaal van Hülya. Masood: Wanneer vrouwen meer ruimte en vrijheid willen, hoe kunnen mannen daaraan bijdragen? Zennu: Migreren is ingrijpend. Mensen willen gewoon meedoen in het nieuwe land, maar van binnen zijn er ook heimwee, angsten en onzekerheden. Wat betekent dat voor mensen en hoe werkt dat door naar volgende generaties? En natuurlijk is er ook ruimte voor de aanwezigen om te reageren.
Masood kwam in 1994 met vrouw en twee dochters vanuit Iran naar Nederland. Ook zij zochten vrijheid. De weg naar een nieuwe wereld is vaak lang en vol stenen. Ze kwamen in Wageningen terecht, waar ze met steeds weer nieuwe initiatieven werken aan culturele verbinding, vrijheid en vrede, zoals Food of Cultures en nu het restaurant & cultuurplein De Blaauwe Kamer. Zennu reisde als jong meisje vanuit Ethiopië voor studie naar Zwitserland. Later kwam zij naar Nederland en werd opticien/optometrist. Zennu is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Zij geeft workshops interculturele communicatie en luistervaardigheid. Daarnaast werkt zij mee aan talrijke maatschappelijke activiteiten. Er is muziek van Anneke Rot; discussieleiding door Annelies de Vries en Jan Daenen.
Woensdagavond 2 april: inloop met muziek vanaf van 19.30 uur; programma van 20 tot 22 uur in De Blaauwe Kamer nr. 15 te Wageningen (6702PA). Een schitterende locatie waar we dankbaar gebruik van maken. Toegang gratis; iedereen welkom! Kom op de fiets of rijd samen per auto. Organisatie: Partij van de Arbeid Wageningen; graag aanmelden bij pvdawageningen@xs4all.nl.
Op eigen kosten kun je in de Blaauwe Kamer een vegetarische maaltijd gebruiken van 17.45 tot 19 uur. Kosten: 27,50 euro of 17,50 euro (voor tien mensen met een kleine beurs); reserveren bij info@foodofcultures.nl of 06 34758446; reservering van de maaltijd is meteen aanmelding voor de avond.