Nieuws

Wageningen wordt Regenbooggemeente

In Nederland is een landelijk project Regenboogsteden ontstaan, waarbij onder andere de Provincie Gelderland en diverse Nederlandse gemeenten zich hebben aangesloten. Wageningen is een multiculturele gemeente, waar we al jaren werken aan een inclusieve maatschappij, waar we de regenboogvlag hijsen en waar we werken aan de sociale acceptatie en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders (afgekort LHBTI’ers) en andere minderheidsgroepen. Het verbaasde ons dan ook dat Wageningen ontbreekt in het rijtje met Regenbooggemeenten. Daarom dienden we afgelopen maandag een motie in om Wageningen uit te roepen tot Regenbooggemeente.

Lees verder

Vuurwerkoverlast

Vuurwerk! Voor de een een feest om af te steken en voor de ander een (grote) ergernis. Veel mensen ervaren overlast rondom het afsteken van vuurwerk, met name in de weken voorafgaand aan oudjaar. Mensen en dieren schrikken regelmatig, kunnen angstig worden en kunnen de buurt als onveiliger ervaren. Reden genoeg voor GroenLinks om een meldpunt vuurwerkoverlast in te stellen. Via https://wageningen.groenlinks.nl/vuurwerkoverlast kunnen Wageningers vuurwerkoverlast melden.

Lees verder

Kirpestein

Studentenhuisvester Idealis is van plan om studentenkamers te bouwen op Kirpestein. GroenLinks is blij dat er daarmee eindelijk een invulling komt voor een gebied dat al jarenlang door velen ‘het lelijkste stukje van Wageningen’ wordt genoemd. Met 128 kamers wordt het best een flink gebouw voor dit kleine driehoekje, wat zeker voor de direct omwonenden een grote verandering is.

Lees verder

Zonnepark Haarweg

10 december heeft de gemeenteraad ingestemd met de aanleg van een zonnepark aan de Haarweg. Zonnevelden hebben we nodig om Wageningen klimaatneutraal te krijgen. We willen 50 % energie besparen en we willen zonnepanelen op bijna alle geschikte daken, maar zelfs dan hebben we meer duurzame energie nodig. Een deel daarvan moet in Wageningen zelf opwekt worden, met zonnevelden of windmolens in het buitengebied.

Lees verder

Praat met GroenLinks over de Wageningse democratie

Wat vind jij van de huidige inspraak? Wat is er wel aanwezig en wat vooral (nog) niet? Hoe wil jij betrokken zijn bij besluiten over de stad, de wijk. En hoe kunnen Wageningers, GroenLinks leden en gemeenteraad werken aan democratische vernieuwing?

Lees verder

Begroting breed gesteund

De begroting voor de komende vier jaar wordt door bijna alle partijen in de gemeenteraad gesteund. Heel mooi, want dat was de afgelopen jaren zelden het geval. Tijdens de behandeling van de begroting, die zo’n twee maanden duurde, werden we eerst negatief verrast doordat de bijdrage van het rijk een kleine twee miljoen lager uit gaat vallen dan verwacht. Kort daarop kregen we te horen dat voor de verliezen op het sociaal domein in 2016 en 2017 een compensatie van 4 miljoen wordt verleend. Een behoorlijke achtbaan.

Lees verder

Pagina's