Nieuws

Lara de Brito lijsttrekker GroenLinks

Lara de Brito is gekozen als lijsttrekker voor GroenLinks. De leden van GroenLinks stemde vorige week unaniem en met luid applaus voor Lara de Brito als lijsttrekker van GroenLinks. Lara de Brito: “Ik ben heel blij met het vertrouwen van de leden. Ik ga ervoor om samen met de leden GroenLinks weer tot een van de grootste partijen van Wageningen te maken en ik zou graag als wethouder de klus afmaken. Ik heb mij vier jaar ingezet als wethouder voor o.a. zorg, klimaat en cultuur. Maar de klus is niet klaar, die wil ik graag afmaken.”

Lees verder

Lezing kwetsbaarheid bij ernstige psychiatrische aandoeningen

Op 31 oktober hield wethouder Lara de Brito een lezing tijdens het kennisfestivel Helden van de Wijk. Dit is een jaarlijks evenement waarbij aandacht wordt gevraagd voor mensen met een kwetsbaarheid voor ernstige psychiatrische aandoeningen. Het is georganiseerd door Resilience+ in samenwerking met Kenniscentrum Phrenos en vele andere partners. De lezing werd erg enthousiast ontvangen.

Ondersteuning van psychisch kwetsbare mensen: nieuw jaarboek 2017-2018
Bij de opening van het Kennisfestival Helden van de Wijk is ook het eerste jaarboek in de vernieuwde reeks Jaarboeken Participatie & Herstel gepresenteerd. Het boek is geheel gewijd aan ambulante begeleiding en beschermd wonen voor psychisch kwetsbare mensen. Het voorwoord is geschreven door wethouder Lara de Brito. U kunt hier het inkijkexemplaar inzien.

ALV 13 december

13 december is er een ALV van GroenLinks Wageningen. Het belangrijkste agendapunt van deze vergadering is het vaststellen van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De kandidatencommissie zal toelichten hoe de conceptlijst tot stand is gekomen. Daarna zullen de kandidaten zich presenteren aan de leden en de leden kunnen verhelderende vragen stellen. Tot slot stellen de leden de lijst vast.

Alle leden van GroenLinks Wageningen zijn van harte uitgenodigd en we hopen op een mooie opkomst voor deze belangrijke vergadering!

Locatie: Wijkcentrum de Pomhorst, Pomona 562
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45)

Kom op 11 november naar Lelystad Airport en laat je stem horen!

GroenLinks Wageningen is tegen de geplande laagvliegroutes over de Veluwe en het Binnenveld, omdat daarmee natuur en woongenot worden opgeofferd, zodat Lelystad Airport kan worden geopend. Een fatsoenlijke MER ontbreekt. GroenLinks wil eerst een goed onderzoek en daarna een herindeling van het luchtruim boven Nederland voordat er wordt gevlogen. Op 11 november organiseren 4 actiegroepen een manifestatie op Lelystad Airport. GroenLinks Wageningen ondersteunt de oproep door burgers op te roepen in beweging te komen tegen de slechte laagvliegroutes-plannen.

Informatie:
Wat: Manifestatie tegen laagvliegroutes
Waar: Lelystad Airport
Wanneer: zaterdag 11 november
Tijdstip: 10.00 verzamelen, het duurt tot 12.00
Meenemen: Iets om op te blazen, we gaan Lelystad Airport afblazen!

Lees verder

Meedoen met de fractie: uitgangspunten oude postkantoor

Ben je lid van GroenLinks en wil je in Wageningen meedoen met de fractie? Dat kan! Je bent welkom om met ons mee te denken over de actuele onderwerpen op de raadsagenda. De komende politieke avond staat er nieuw onderwerp op de agenda van de raad, waarover je mee kunt denken met de fractie. Op maandag 13 november zullen we dit onderwerp voor het eerst bespreken in de fractievergadering, op november wordt het voor het eerst behandeld op een politieke avond van de gemeenteraad. Dit onderwerp en de woordvoerder zijn:
- Uitgangspunten oude postkantoor (Hettie van Nes)

Lees verder

Pagina's