Nieuws

GroenLinks is verheugd met de oprichting van de 'Anti Racist Association Wageningen'

Om discriminatie, racisme en uitsluiting bespreekbaar te maken, komt er in Wageningen een nieuwe beweging: ARA. Dat staat voor Anti Racist Association Wageningen. Racisme & discriminatie moeten we tegengaan. Diversiteit & inclusie moeten de norm worden. GroenLinks is dan ook blij met de oprichting van de 'Anti Racist Association Wageningen' en de bereidheid van de gemeente dit te ondersteunen.

Lees verder

Uit de Raad: Voldoende aandacht voor iedereen bij maatregelen Corona

Door: raadslid Guido van Vulpen

Terwijl we van de tweede naar de derde Corona golf gaan maken we ons zorgen of er wel voldoende aandacht is voor het effect van de maatregelen op alle inwoners van Wageningen. Maatregelen zijn nodig, maar is daarbij voldoende oog voor de maatschappelijke gevolgen?

Lees verder

Paardenbak Bennekomseweg

Het zal je maar gebeuren. Woon je in een mooi huis op de rand van de Eng, bijna in Bennekom en dan verandert de paardenwei voor je in een paardenbeleving met rijlessen en heleboel drukte.  En dan komt ook nog de paardenovernachtplaats (paddock) recht voor je deur met de mesthoop ernaast. En paarden kunnen nogal stinken voorals je zelf niet rijdt.

Het overkwam de bewoners aan de Bennekomseweg ten zuiden van de Oude Tol.  De paardenwei was verkocht en de nieuwe eigenaar wilde graag rijlessen regelen o.a. voor zijn dochters.  Dus die deelde het veld in in blokken met paardenlooppaden als grens.  Op de velden kon het gras doorgroeien tot hooi. En hij legde een paardenrijbak aan.

Lees verder

Pagina's