Nieuws

Wageningen biedt inwoners lening voor een duurzamer huis

Woningeigenaren en huurders in Wageningen kunnen vanaf 12 april 2018 terecht bij de gemeente voor een lening om duurzame maatregelen te treffen. De gemeente heeft hiervoor 1 miljoen beschikbaar. Ze wil daarmee zo veel mogelijk inwoners de mogelijkheid bieden om hun woning energiezuinig te maken. “Niet iedereen heeft het geld direct beschikbaar om te investeren in duurzame maatregelen,” zegt wethouder Lara de Brito. “Met de lening willen we het verduurzamen van woningen voor iedereen bereikbaar maken.” 

Lees verder

Rosanne Groot neemt zetel niet in

De verkiezingsuitslag is overweldigend: GroenLinks is de grootste partij in Wageningen en heeft maar liefst zes zetels. Rosanne Groot, nummer 7 op de lijst, is met voorkeurstemmen verkozen. Rosanne heeft besloten haar raadszetel niet te accepteren. Hieronder staat de verklaring van Rosanne.

Lees verder

Wageningen gaat de strijd aan tegen voedselverspilling

Maart en april staan landelijk in het teken van de voedselverspilling. Wageningen sluit, als Levende Proeftuin, waarin de gemeente samen met haar partners in de stad stappen zet om voedselverspilling te verminderen, met enthousiasme aan. Lara de Brito, wethouder duurzaamheid; “Samen er voor zorgen dat we minder eten weggooien levert een grote bijdrage, het is erg belangrijk om stappen te zetten richting klimaatneutraal en minder armoede. Wageningen is een groene en sociale kennisstad, met inwoners met een open blik naar de wereld en met veel kennis over hoe om te gaan met ons voedselsysteem. Omdat het zo goed bij de identiteit van Wageningen past willen we graag een levende proeftuin zijn. Om aandacht en bewustwording te krijgen hebben we de komende maand een speciaal programma met verschillende interessante activiteiten rond het thema voedselverspilling. De aftrap is op 20 maart met een hele bijzondere landelijke primeur in Jumbo Wageningen.”

Lees verder

GroenLinks stelt vragen over afspraken met multinationals over bereikbaarheid Wageningen

GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld over uitspraken van Commissaris van de Koning Clemens Cornielje over de bereikbaarheid van Wageningen. Op 15 februari was Cornielje op bezoek in Wageningen en hij ging met de gemeenteraad in debat, vooral over de manier waarop het College van Gedeputeerde Staten  met Wageningen is omgegaan in het bereikbaarheidsdossier. Tijdens het debat zei Cornielje dat Gemeente Wageningen en Provincie Gelderland beloften hebben gedaan over de bereikbaarheid van Wageningen aan bedrijven en instellingen die zich in Wageningen wilden vestigen. GroenLinks weet niets van zulke afspraken en wil graag weten hoe het zit. Deze uitspraken wekken bij ons de indruk dat de belangen van multinationals boven het belang van Wageningen staan.

GroenLinks Ede, Renkum en Wageningen protesteren tegen vliegveld Lelystad

GroenLinks Ede, Renkum en Wageningen spreken zich uit tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Het is tijd om te laten zien dat niemand de laagvliegroutes van Lelystad Airport wil, niet boven kwetsbare natuur, landelijk gebied en woonwijken. De uitbreiding zorgt in elke variant voor enorme overlast voor mens en natuur. GroenLinks vindt dat het huidige uitstel afstel moet worden. Daarom is er in natuurgebied Renkums Beekdal op zaterdag 10 maart vanaf 15.15 uur een ‘stiltetocht’ met Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid GroenLinks, en de drie GroenLinks-fractievoorzitters in de gemeenten Wageningen, Ede en Renkum.

Lees verder

Witgoed voor minima voortaan energiezuinig

Het college van B en W heeft besloten om de bijzondere bijstand voor inrichtingskosten een duurzaam karakter te geven. Dit betekent dat witgoed voor minima, zoals wasmachines en koelkasten, voortaan worden aangeschaft met energielabel A+++. Wethouder Lara de Brito: “Dit helpt om Wageningen een klimaatneutrale stad te maken. En het pakt goed uit voor de minima. Het gebruik van energiezuinige apparaten betekent namelijk een lagere energienota voor mensen met een laag inkomen.”

Lees verder

Pagina's