Nieuws

Wageningen gaat de strijd aan tegen voedselverspilling

Maart en april staan landelijk in het teken van de voedselverspilling. Wageningen sluit, als Levende Proeftuin, waarin de gemeente samen met haar partners in de stad stappen zet om voedselverspilling te verminderen, met enthousiasme aan. Lara de Brito, wethouder duurzaamheid; “Samen er voor zorgen dat we minder eten weggooien levert een grote bijdrage, het is erg belangrijk om stappen te zetten richting klimaatneutraal en minder armoede. Wageningen is een groene en sociale kennisstad, met inwoners met een open blik naar de wereld en met veel kennis over hoe om te gaan met ons voedselsysteem. Omdat het zo goed bij de identiteit van Wageningen past willen we graag een levende proeftuin zijn. Om aandacht en bewustwording te krijgen hebben we de komende maand een speciaal programma met verschillende interessante activiteiten rond het thema voedselverspilling. De aftrap is op 20 maart met een hele bijzondere landelijke primeur in Jumbo Wageningen.”

Lees verder

GroenLinks stelt vragen over afspraken met multinationals over bereikbaarheid Wageningen

GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld over uitspraken van Commissaris van de Koning Clemens Cornielje over de bereikbaarheid van Wageningen. Op 15 februari was Cornielje op bezoek in Wageningen en hij ging met de gemeenteraad in debat, vooral over de manier waarop het College van Gedeputeerde Staten  met Wageningen is omgegaan in het bereikbaarheidsdossier. Tijdens het debat zei Cornielje dat Gemeente Wageningen en Provincie Gelderland beloften hebben gedaan over de bereikbaarheid van Wageningen aan bedrijven en instellingen die zich in Wageningen wilden vestigen. GroenLinks weet niets van zulke afspraken en wil graag weten hoe het zit. Deze uitspraken wekken bij ons de indruk dat de belangen van multinationals boven het belang van Wageningen staan.

GroenLinks Ede, Renkum en Wageningen protesteren tegen vliegveld Lelystad

GroenLinks Ede, Renkum en Wageningen spreken zich uit tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Het is tijd om te laten zien dat niemand de laagvliegroutes van Lelystad Airport wil, niet boven kwetsbare natuur, landelijk gebied en woonwijken. De uitbreiding zorgt in elke variant voor enorme overlast voor mens en natuur. GroenLinks vindt dat het huidige uitstel afstel moet worden. Daarom is er in natuurgebied Renkums Beekdal op zaterdag 10 maart vanaf 15.15 uur een ‘stiltetocht’ met Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid GroenLinks, en de drie GroenLinks-fractievoorzitters in de gemeenten Wageningen, Ede en Renkum.

Lees verder

Witgoed voor minima voortaan energiezuinig

Het college van B en W heeft besloten om de bijzondere bijstand voor inrichtingskosten een duurzaam karakter te geven. Dit betekent dat witgoed voor minima, zoals wasmachines en koelkasten, voortaan worden aangeschaft met energielabel A+++. Wethouder Lara de Brito: “Dit helpt om Wageningen een klimaatneutrale stad te maken. En het pakt goed uit voor de minima. Het gebruik van energiezuinige apparaten betekent namelijk een lagere energienota voor mensen met een laag inkomen.”

Lees verder

Verkiezingsprogramma GroenLinks Wageningen 2018-2022

De afgelopen jaren heeft GroenLinks in het college al veel van haar gedachtegoed verwezenlijkt. We hebben fors geïnvesteerd in armoedebestrijding, we hebben een Klimaatplan waar heel veel grote partners uit de stad in samenwerken en met grote trajecten als Samen Wageningen en Kind Centraal zijn er duizenden mensen betrokken bij het ontwerpen van nieuw en beter sociaal beleid. Wij willen verder op de ingeslagen weg en ook de komende jaren stevig inzetten op armoedebestrijding, goede zorg, sociaal klimaatbeleid en een groen Wageningen.

Lees verder

Bram van Ojik bij aftrap campagne GroenLinks

Feestelijke aftrap campagne GroenLinks Wageningen

De verkiezingscampagne van GroenLinks gaat op donderdag 8 februari om 20.30 uur van start met een groot feest in Luca, voorheen Het Gat, aan de Heerenstraat. Tweede Kamerlid Bram van Ojik, de voorganger van Jesse Klaver bij GroenLinks, zal speechen. Lijsttrekker Lara de Brito presenteert het nieuwe verkiezingsprogramma en trapt de campagne af. Iedereen is uitgenodigd voor dit feest.

Na de officiële opening verzorgen Tante Ans en de Bosduvels de muziek. Daarna nemen de DJ’s De La Niets de regie over en zorgen voor een spetterende dansavond.

Lees verder

Pagina's