In de raadsvergadering van 27 mei jongstleden heeft de fractie van GroenLinks tevergeefs gepleit voor het behoud van het stuk openbaar groen aan het Laantje van Anton Pieck. Een strook groen die in 2005 aangewezen was als potentiële inbreidingslokatie. Het raadsvoorstel dat ondanks het betoog van GroenLinks aangenomen is, maakt de bouw van een tweetal huizen op het speelterrein aan het Laantje van Anton Pieck mogelijk. Een inbreiding die gezien de huidige stagnatie in de koopsector en het stil liggen van een aantal vergelijkbare bouwprojecten ten koste van groene ruimte volkomen overbodig is. Voor de meeste partijen (muv D66 en CU) was dit besluit een hamerstuk, waar geen discussie over nodig was en die discussie kwam er dan ook niet.

Betoog GroenLinks Laantje van Anton Pieck:

Vanavond moeten we besluiten over de bestemmingswijziging van een deel van het Laantje van Anton Pieck. Op dit moment heeft het betreffende stuk grond een groenbestemming, een bestemming die gewijzigd moet worden om de bouw van een tweetal huizen mogelijk te maken.

 In 2005 is een aantal lokaties binnen Wageningen aangewezen als verdichtingslokaties en het Laantje van Anton Pieck is de laatste lokatie waarvoor dit nog niet geregeld is. Of om met de wethouder te spreken het had al lang geregeld moeten zijn.

 In 2005 heeft GroenLinks ingestemd met de inbreidingslokaties waaronder het LvAP om aan het te kort aan woningen tegemoet te komen en tevens te voorkomen dat deze behoefte tot woningbouw in het Binnenveld zou leiden.

 Sinds 2005 is de markt voor koopwoningen veranderd, huizen worden nauwelijks verkocht en op een aantal nieuwbouwprojecten worden woningen niet verkocht of ligt de bouw zelfs stil. de Warande, de Hucht, DMP terrein, de Meesterproef en  Nobelpark.

 Op dit moment ziet GroenLinks het nut en de noodzaak van de bestemmingswijziging van het groene terrein aan het LvAP niet in en we zullen daarom ook tegen het voorstel stemmen.