Kirpestein

Studentenhuisvester Idealis is van plan om studentenkamers te bouwen op Kirpestein. GroenLinks is blij dat er daarmee eindelijk een invulling komt voor een gebied dat al jarenlang door velen ‘het lelijkste stukje van Wageningen’ wordt genoemd. Met 128 kamers wordt het best een flink gebouw voor dit kleine driehoekje, wat zeker voor de direct omwonenden een grote verandering is.

Wij snappen dat niet iedereen daar blij mee is. Een kleiner gebouw is echter door de hoge grondprijs, de rare vorm van het perceel en de extra maatregelen om het verkeerslawaai buiten te houden, niet haalbaar. Sterker nog: Idealis maakt sowieso verlies op dit plan. Wel is het plan aangepast na opmerkingen van de buurt. Zo zijn balkons en dakterrassen geschrapt, om geluidsoverlast te voorkomen.

Gelukkig blijft het groepje van drie prachtige oude bomen aan de rand van Kirpestein staan. Deze zijn beeldbepalend aan de Churchillweg. Verder is het plan niet heel groen, want veel ruimte is er niet. Het zou daarom een goed idee zijn om met gevelbeplanting extra groen aan te brengen in dit stenige stuk Wageningen.