Kandidaten GroenLinks Wageningen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Lara de Brito lijsttrekker GroenLinks

Lara de Brito is gekozen als lijsttrekker voor GroenLinks. De leden van GroenLinks stemde woensdag unaniem en met luid applaus voor Lara de Brito als lijsttrekker van GroenLinks. Lara de Brito: “Ik ben heel blij het vertrouwen van de leden en met een hele sterke lijst waar ik veel vertrouwen in heb. Samen gaan we ervoor om GroenLinks opnieuw een van de grootste partijen van Wageningen te maken.”

Tweede op de lijst is Erik-Jan Bijleveld. Erik-Jan kwam in 2014 als student Biologie en Bos- en Natuurbeheer in de gemeenteraad en heeft zich daar hard gemaakt voor de woonvisie en de nota studentenhuisvesting, de financiën en de groene stad met natuur-inclusief bouwen. Erik-Jan is in 2016 afgestudeerd en werkt nu voor de Gelderse Natuur- en Milieufederatie.

Op plaats drie staat Merel Tieland. Merel maakt zich sterk voor een sociale en rechtvaardige samenleving. Zij was o.a. werkzaam bij Choice for Youth and Sexuality, Dance4Life en bij Stichting Rutgers en lid van de United Nations Aids Youth Advisory Forum.

Guido van Vulpen is vierde op de lijst. Guido is al twee jaar raadslid voor GroenLinks. Hij werkt als belastingadviseur en maakt zich in de raad sterk voor mensen in de bijstand, goede opvang van Permar-medewerkers, en voor structurele oplossingen voor het fietsverkeer in Wageningen en het bestrijden van sluipverkeer.

Na hem komt Lenny Putman. Lenny is programmamanager Heuvelrug Duurzaam en Klimaatneutraal bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Haar brede ervaring en kennis op duurzaamheid en van gemeenten wil zij inzetten voor een gezonde klimaatvriendelijke stad samen met de stad.

Wim Haver staat op plek 6. Wim is sinds 2014 raadslid en zette zich in voor een zo hoog mogelijke bewonersparticipatie en inzet van natuurgroepen bij het Groenbeleidsplan, het groenbeheersplan Tarthorst, de nieuwbouw Ireneschool. Ook is hij nauw betrokken bij vluchtelingen in Wageningen en in Irbid, Jordanië.

Op plek 7 staat Rosanne Groot. Rosanne is student Levensmiddelentechnologie en landelijk vice-voorzitter en Internationaal Secretaris van Dwars, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Rosanne zet zich o.a. in voor studentenhuisvesting en meer aandacht voor de geestelijke gezondheidszorg voor studenten, en ook het verkeer in Wageningen heeft haar aandacht.

De top 12 wordt verder ingevuld door Marisabel Pardo, Hans Brons, Frans Sweers, Rik Hoevers en Norbert Duif.