Lara de Brito stopt als wethouder

Lara de Brito heeft besloten om te stoppen als wethouder in Wageningen. In een persoonlijke boodschap, onderaan dit bericht, licht zij haar besluit toe. Blij en opgelucht waren we toen zij, na een succesvolle, maar ingrijpende behandeling tegen kanker, anderhalf jaar geleden al weer snel aan het werk ging. Vanuit haar betrokkenheid en resultaatgerichte instelling wilde ze beslist bijdragen aan de lastige ombuigingsoperatie waarvoor de gemeente zich vorig jaar gesteld zag. Daarbij ontzag ze zichzelf niet, hoewel ze feitelijk nog aan het herstellen was. Het ombuigingstraject werd succesvol afgerond, maar haar fysieke herstel kreeg nog onvoldoende ruimte. Uiteindelijk heeft zij moeten concluderen dat het niet is vol te houden om zo intensief te blijven doorwerken. Om die reden heeft zij nu besloten terug te treden als wethouder en voor zichzelf een “schorsing uit het publieke domein” af te roepen.
 

Lara is een optimistische, positief ingestelde vrouw, die zich met passie inzet voor haar idealen. Ze is een ambitieuze, onafhankelijke denker, met een sterk ontwikkeld gevoel voor menselijke verhoudingen. Deze eigenschappen karakteriseren Lara als een geëngageerd politica. Als geen ander heeft zij zich jarenlang ingezet voor de Wageningse samenleving: eerst twee termijnen als raadslid en nu alweer ruim zes jaar als wethouder. Met name in het sociale domein heeft ze met lef en inzet innovatieve concepten geïntroduceerd en gerealiseerd.

Uiteraard betreuren we het zeer dat Lara deze beslissing heeft moeten nemen. Evenzeer zijn wij ervan overtuigd dat zij de juiste beslissing heeft genomen. Het is een moedig besluit, dat haar overduidelijk zwaar valt. Wij zijn haar heel veel dank verschuldigd voor haar inspirerende,  empathische en niet-aflatende inzet voor onze stad, en wensen haar van harte toe dat ze een voorspoedig en volledig fysiek herstel tegemoet gaat. We hopen haar na verloop van tijd weer terug te zien in een publieke functie.
 

Namens de afdeling Wageningen van GroenLinks,
Sietse Brouwer, afdelingsvoorzitter
Erik-Jan Bijleveld, fractievoorzitter