Lenny Putman neemt afscheid van de GroenLinks fractie

Deze week heeft Lenny Putman haar ontslag als raadslid ingediend bij burgemeester Geert van Rumund. De reden daarvoor is dat ze het raadslidmaatschap niet kan combineren met haar nieuwe baan als programmamanager Regionale Energiestrategie van de regio Utrecht. Zij licht haar beslissing toe in bijgaande brief.

 

Fractievoorzitter Erik-Jan Bijleveld is uiteraard gekend in de beslissing van Lenny, en hij reageert als volgt:

“Met Lenny verliest de fractie en verliest de raad iemand met een grote brok ervaring en gedrevenheid voor klimaat, omgevingskwaliteit en een gezonde leefomgeving. Hoewel haar keuze begrijpelijk is, is haar vertrek voor de gemeenteraad een gemis. Gelukkig blijft ze zich inzetten voor het klimaat, als is het op een andere plek. Namens de fractie wil ik haar van harte bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren, voor haar scherpe en kritische blik en haar enorme gedrevenheid. Wij wensen Lenny veel succes met haar nieuwe functie als programmamanager van de Regionale Energiestrategie in Utrecht.”

Het bestuur onderschrijft volmondig hetgeen Erik-Jan hierboven stelt; we vinden het heel jammer dat Lenny met al haar ervaring en betrokkenheid terugtreedt, maar zijn blij dat dit gebeurt vanwege haar werk ten behoeve van de o zo belangrijke energietransitie. Dat is tenslotte een GroenLinks speerpunt van de eerste orde. We wensen haar daarbij veel voldoening en succes, en willen haar hartelijk bedanken voor haar inzet als raadslid.

De vacature in de fractie zal worden opgevuld door Rosanne Groot, conform de volgorde op de kieslijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. We zijn als bestuur zeer ingenomen dat Rosanne deze taak op zich wil nemen, en wensen haar het beste in deze nieuwe functie.