Rosanne Groot neemt zetel niet in

De verkiezingsuitslag is overweldigend: GroenLinks is de grootste partij in Wageningen en heeft maar liefst zes zetels. Rosanne Groot, nummer 7 op de lijst, is met voorkeurstemmen verkozen. Rosanne heeft besloten haar raadszetel niet te accepteren. Hieronder staat de verklaring van Rosanne.

"Vandaag maak ik bekend dat ik mijn raadszetel voor GroenLinks niet zal innemen. De reden hiervoor is mijn beslissing mij kandidaat te stellen voor het landelijk voorzitterschap van DWARS, GroenLinkse Jongeren in juni. Dit is een positie waarin ik mij kan inzetten voor alle jongeren in Nederland voor een duurzame, sociale en vrijzinnige wereld. Mijn kandidatuur voor voorzitter is helaas onverenigbaar met een raadszetel voor GroenLinks, omdat wij een onafhankelijke jongerenorganisatie zijn. Dit is ook de reden waarom ik bewust op een opvolgplek op de lijst stond, ik had niet verwacht dat ik meteen werd verkozen.
Het was een ontzettend moeilijke beslissing voor mij om mijn raadszetel op te geven, maar ik doe dit met het volste vertrouwen in de verkozen GroenLinks raadsleden en de wetenschap dat ik altijd betrokken zal blijven bij GroenLinks Wageningen. Ten slotte wil ik de kiezer ontzettend bedanken voor het vertrouwen in GroenLinks en in mij persoonlijk."