Wageningen maakt nieuw beleid op sociaal gebied. Gezondheid, jeugd, ouderen, mantelzorg, vrijwilligerswerk, vluchtelingen, armoede, werk, mensen met een beperking zijn hierin thema’s. Thema’s die ons allemaal aangaan. Misschien nog niet nu, of niet dichtbij, maar we krijgen hier allemaal wel eens mee te maken. Zelf, of in onze omgeving. Daarom hoort de gemeente Wageningen graag wat de stad belangrijk vindt. De stad, dat is iedereen die in Wageningen woont, iedereen die in of voor Wageningen werkt en iedereen die in Wageningen studeert.

Meedoen kan tussen 24 oktober en 15 januari 2016 via het vragenformulier op www.samenwageningen.nl. Het beantwoorden van de vragen kost ongeveer 10 minuten van je tijd. Er zijn ook papieren formulieren beschikbaar. Deze kun je krijgen bij de balie van de gemeente in het Stadskantoor en bij de balie van het Startpunt.

Het beleidsvormende proces en de uitvoering daarvan worden gevolgd door een klankbordgroep van raad- en commissieleden uit verschillende fracties. Namens GroenLinks heeft fractielid Wim Haver daarin zitting.

Als zoveel mogelijk mensen die in Wageningen wonen of werken de vragen invullen, krijgt de gemeente een goed beeld van wat haar inwoners belangrijk vinden. Op basis daarvan kijken we samen welk beleid het beste bij Wageningen past.