Sinterklaas bezorgt mandarijntjes en beweegoefeningen op basisscholen

Sinterklaas vroeg Sportservice Wageningen een paar weken geleden of die ervoor kon zorgen dat alle kinderen van de basisscholen in Wageningen een mandarijntje zouden krijgen. Daar zei SAM, de wasbeer van Sportservice geen nee op. “Kunnen we er dan ook niet meteen leuke beweegoefeningen bij doen”, vroeg SAM aan Sinterklaas. “Wat een goed idee”, zei Sinterklaas. “Dan hebben we en een gezonde traktatie en lekker bewegen. Dan zit je lekker in je vel”. Zo gezegd, zo gedaan. Ook wethouder Leo Bosland van de gemeente Wageningen wilde graag meedoen. Vandaag was het zover.

OBS de Tarthorst was als eerste school aan de beurt. De wethouder deelde samen met SAM de mandarijntjes uit. Voor de leerkracht en leerlingen had de Sint een gedicht meegegeven. Daarop stond een link naar een video met 10 minuten beweegoefeningen van Sportservice Wageningen en Balance Buddy. Die organisatie richt zicht op kinderen met overgewicht. Een verzoek van de Sint kun je niet weigeren natuurlijk. Iedereen deed vol enthousiasme mee.

Wethouder Bosland vertelde hoe belangrijk het is om gezond en duurzaam te eten en flink te bewegen. “Ik ben niet voor niets wethouder van Gezondheid, Onderwijs en Voeding. Het zijn belangrijke onderwerpen. Wisten jullie dat ik mijn eigen kiwi’s kweek?” De wethouder had een kiwi uit zijn eigen tuin meegenomen en liet die vol trots zien. “Dus ik zou zeggen, zorg dat je Lekker in je Vel zit. Eet elke dag groente en fruit, beweeg en speel elke dag buiten en pak als je dorst hebt gewoon een lekker glas water.”

Na OBS de Tarthorst werden door SAM en de buurtsportcoaches mandarijnen  gebracht naar  de andere basisscholen in Wageningen.

Lekker in je Vel is de Wageningse aanpak om kinderen, jeugd, jongeren en ouders te stimuleren om een gezonde keuze te maken. In 2020 staan water drinken, groente en fruit eten, elke dag bewegen en buiten spelen in de schijnwerpers. Diverse Wageningse organisaties doen mee en organiseren in de campagneperiodes activiteiten die bij het thema aansluiten. Het laatste kwartaal van dit jaar staat het eten van groente en fruit centraal. In januari start de campagne “ik beweeg elke dag”. De Sint doet dat dan in Spanje.