In campagnetijd is GroenLinks Wageningen een levendige afdeling met tientallen actieve leden. Buiten de campagnes kun je eigenlijk alleen iets doen door in het bestuur of bij de fractie te gaan. Veel mensen willen dat niet of hebben er geen tijd voor, en zo zakt de dynamiek steeds weer weg. Vanuit de leden is daarom het initiatief genomen om een aantal nieuwe werkgroepen en commissies op te starten. Door lid te worden van zo’n groep, kun je in slechts een paar avonden per maand, en soms minder, al een zinvolle bijdrage leveren aan GroenLinks Wageningen. Met meer actieve leden krijgt de afdeling meer voor elkaar (permanente campagne!) en kunnen we het werk van fractie en bestuur verlichten. Kijk hieronder welke activiteiten passen bij je interesses en kwaliteiten.

Nieuwe werkgroepen: Wat kun je doen?

-           Externe communicatie: Laat de Wageningse samenleving zien wat GroenLinks is en doet. Deze groep formuleert een effectieve communicatiestrategie en zorgt dat die wordt uitgevoerd. Heb je interesse in journalistiek, voorlichting, coördineren, campagnevoeren, marketing, PR, social media en/of internet? Je bent niet de enige. Sluit je aan bij deze groep.

-           Netwerken/visievorming: Leren van anderen en bepalen waar je staat. Deze groep onderhoudt contact met geestverwanten binnen en buiten Wageningen, d.m.v. lezen, gesprekken, excursies en bijeenkomsten (bv. politiek café). Door ervaringen en inzichten te delen, maken we de lokale politiek breder en dieper dan de actuele raadsagenda. Houd je van debat, netwerken, inhoud, groene en linkse idealen, meningsvorming en leren, kom dan bij deze werkgroep. Er zijn al enkele leden geïnteresseerd.

-           Interne communicatie/ledenbinding: Bevordert een open sfeer, gemeenschapsgevoel en een stimulerend vrijwilligersklimaat binnen GroenLinks Wageningen. De werkgroep organiseert reguliere en bijzondere activiteiten voor (potentiële) leden. Denk aan verkiezingsavonden, borrels, feesten, en kennismaken met nieuwe leden, maar bv. ook een wandeling of een filmavond. Voor mensen die gezelligheid belangrijk vinden en graag iets goed organiseren.

-           Fractieondersteuning/personeelszaken: Wil je iets doen aan samenwerking, professionalisering, scholing, scouting, begeleiding, etc.? Deze commissie zorgt voor de procesmatige ondersteuning van de fractie met bv. functioneringsgesprekken, trainingen, het ontdekken van nieuw talent, vrijwilligersbeleid, vertrouwensfunctie en/of mediation. Een paar leden willen al in deze commissie, maar er is zeker nog plaats.

Sta je te springen van enthousiasme of lijkt het je misschien wel wat? Meld je aan bij Sonja (sonja.vdarend@gmail.com) of Floor (floor.peeters@wur.nl). Wanneer tenminste drie à vier leden interesse hebben in een van de onderwerpen, dan organiseren we een startbijeenkomst om verwachtingen uit te wisselen en zo mogelijk plannen te maken.

De afdeling ben je zelf!